In-Line (Анубарни сонди)

Тръбите на Пито за измерване на дебит на газове и течности, които предлагаме са с доказана надеждност и точност, имат широк спектър на приложения и предимства пред някои други методи на измерване, като например лесен монтаж, дългосрочна стабилност в измерванията, възможност за измерване в двете посоки, както и интеграцията на измерването на температура и налягане. Тръбата на Пито може да бъде инсталирана без прекъсване на процесите и е налична в различни конфигурации за различни нива на налягане, както и за опасни газове . Анубарната сонда може  да бъде конфигурирана с газонепропускливи уплътнителни кутии за опасна среда и за по-леснен монтаж/демонтаж, както и с интегрирано задвижване на зъбните колела. Предлагаме анубарни сонди за осреднено измерване като Dwyer Series PAFS-1000 и други немски аналози с множество точки на пропускане както и с единична точка на измерване като Dwyer Model 166T (телескопична тръба на Пито), Series 160, Series 160E, Series 160S.

Тръбата на Пито е подходяща:

  • За лесен, бърз и евтин монтаж
  • При ограничено пространство и къси прави тръби
  • За газове с прах, фибри, корозионни елементи и водни изпарения
  • При приложения, при които процеса не трябва да бъде прекъсван
  • При изискване за ниски загуби на налягане
СПЕЦИФИКАЦИИ (осредняваща тръба на Пито):

Измерване:  Диференциално налягане
Опционално: Статично налягане, Температура

Среда на измерване: Газове (с прах, водни изпарения, корозионни) и Течности (с нисък вискозитет)

Температура: Стандартно: -50 … 450 °C
Опционално: -180 … 1100 °C

Налягане: до PN320 (фланцово)/ANSI 2500
Опционално: заварка

Диаметър на тръбата: DN25 до 10000 mm
1’’ до 400’’ (подходящ и за правоъгълни тръби)

Изискване за дължина на права секция преди/след точка на измерване: 7хD преди, 3xD след

Материал: Стандартно: 1.4404/AISI 316L
Опционално: 1.4541 (AISI 321), 1.4571 (AISI 316Ti), Hastelloy C22 (alloy 22) идруги   материали по запитване

Точност (к-фактор): +/- 1% от измерваната стойност

Възпроизводимост: +/- 0,1% от измерваната стойност

Обхват на измерване: до 1:40 (спрямо максимален дебит)

DWYER MODEL 166T TELESCOPING STAINLESS STEEL PITOT TUBE

Телескопичната анубарна сонда на Dwyer 166T представлява сензор за измерване на въздушен поток, който може да бъде бързо и лесно настроен за всякаква дължина на проникване във въздуховода/тръбата от 29.2 до 91.4 cm, заменяйки необходимостта от до пет конвенционални тръби на Пито с фиксирана дължина.

За допълнително удобство уредът се предлага със сигурен полиетиленов куфар. Телескопичните секции се заключват при удължаване, позволявайки използването на дръжката за правилното подравняване на върха на сондата във въздушния поток.
Конструкцията от неръждаема стомана предпазва от корозия, а полусферичния връх има флоу коефициент от 1.0 и диаметър 1/8‘‘ (3.2mm). Най-голямата секция е 3/8‘‘ (9.5mm). Тегло (с куфар) 709g и размер 12.5×6.25×1.75 инча. Основното приложение е следенето и контрола на скорост/дебит на въздух в комбинация с трансмитери и релета за диференциално налягане при необходимост от различни дължини на сондата.
DWYER 160S “S” TYPE STAINLESS STEEL PITOT TUBE

Анубарната сонда Dwyer 160S е проектирана специално за измерване на поток на мръсен въздух/газ с частици, дим и при тестове, свързани с ефекта върху околната среда. Тръбите за общо и статично налягане са прецизно изравнени и заварени на всеки 15.24 cm за максимална точност, якост и дългосрочна надеждност. Моделите с постоянен монтаж (Permanent Mount) включват 1″заварена втулка от неръждаема стомана и регулируем компресионен фитинг с 1″ MNPT монтажни резби.